Eco-tips

Eco-tips

Dit gedeelte van de website is nog in volle ontwikkeling. Nog even geduld, binnenkort kunt u aan de slag op deze pagina.

Wat kan je zelf doen om je eigen CO2 afdruk te verlagen ? Daar draait deze pagina om. Uit onderzoek blijkt dat in Brugge huishoudens verantwoordelijk zijn voor 25% van de CO2 uitstoot (of 169.096 ton). Het zijn voornamelijk aardgas (voor verwarming en warm water) en elektriciteit, die verantwoordelijk zijn voor deze grote bijdrage. Samen met onze mobiliteit (23%) kan bijna 50% van de CO2 uitstoot toegewezen worden aan de bewoners.

De CO2 uitstoot, op Brugs grondgebied, kan dus sterk verlaagd worden door in te zetten op een lager energieverbruik per huishouden en minder kilometers met de wagen. We zullen een aanzienlijke verlaging van de CO2 uitstoot enkel kunnen verwezenlijken met de hulp van ons stadsbestuur. Zij zullen ons de middelen moeten bieden om deze overgang mogelijk te maken en de transitie naar een meer duurzame mobiliteit moeten mogelijk maken door bvb. het gebruik van de fiets meer te stimuleren en het gebruik van elektrische wagens te faciliteren (laadpalen, …).

Maar, dat neemt niet weg, dat u als Bruggeling zelf al de eerste stappen kunt zetten.

Wat kunt u doen ? Een overzicht per categorie :

Vragen ? info@klimaatpodiumbrugge.be