Bos+

Bos+

Logo BOS plus qua 100mm
BOS+ is de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld.

MEER DAN BOMEN ALLEEN

Bos en bomen leveren cruciale ecosysteemdiensten en dragen bij tot een betere samenleving.
Er zijn grotere inspanningen nodig voor het behoud, het duurzaam beheer en de uitbreiding van bossen om te komen tot een leefbare wereld voor mens, plant en dier.

Concreet realiseren we acties op het terrein: zowel in Vlaanderen als in de tropen planten we heel wat bomen en bossen. We ondersteunen bosbeheerders met het oog op duurzaam multifunctioneel bos- en natuurbeheer. Zo helpen we mee om bossen om te vormen tot ecologische parels.

Voor het onderwijs is er een kwaliteitsvol educatief aanbod met de focus op het belang van bos en bomen, duurzaam materiaal gebruik en de transitie naar duurzame attitudes en gedrag.

Particulieren, bedrijven, middenveld en overheden worden aangemoedigd om hun CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd is het vermijden van CO2-uitstoot soms gewoon praktisch onmogelijk. Daarom bieden we met Treecological.be de mogelijkheid om de uitstoot te berekenen en deze te compenseren door bomen te planten.

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor hun klimaatstrategie. Ze vinden er kant-en-klare voorbeelden, maar kunnen ook rekenen op ons rekenen voor advies op maat.

Tenslotte is er nog een kenniscentrum, nieuwsdatabank en actief pers- en communicatiebeleid om onze analyses en standpunten onder de aandacht te brengen van beleidsmakers, opiniemakers en de publieke opinie. Zo dragen we bij tot meer maatschappelijke waardering van bomen en bos.

Uiteraard willen we ook binnen de eigen organisatie leven en werken op een duurzame manier. Dit weerspiegelt zich in ons aankoopbeleid (gelabelde T-shirts, 100% gerecycleerd papier met EU ecolabel, FSC hout, …), in onze catering (vegetarisch en zoveel mogelijk seizoens- en streekgebonden) en in ons transport (dienstverkeer zoveel mogelijk met openbaar vervoer, mede dankzij BOS+ plooifiets, Bluebike abonnement, cambio abonnement). Onvermijdbare CO2 uitstoot werd berekend en gecompenseerd via Treecological.

Meer informatie op www.bosplus.be

 

Vragen ? info@klimaatpodiumbrugge.be