Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Een coöperatie heeft verantwoord ondernemen doorgaans diep in de waarden verankerd. Concreet betekent dit dat we niet zullen aanvaarden dat voor onze projecten materialen gebruikt zullen worden, afkomstig van landen of bedrijven waar arbeiders worden uitgebuit of waar de impact van de productie op natuur- en milieu genegeerd wordt. We kiezen er voor eerlijke verloning en arbeidsvoorwaarden en strenge milieuvoorschriften voor al onze leveranciers.

CoopStroom is bovendien een Rescoop (Reneawable Energy Sources Cooperation) die zoals elke Rescoop de ICA principes ondertekend heeft. Deze 7 principes belichamen sociaal en ecologisch verantwoord ondernemen en worden wereldwijd geadopteerd door burger- energiecoöperaties.

Daarnaast zal Rescoop een deel van haar winst reserveren om sociaal of ecologisch bewogen projecten te steunen.

We werken ook maximaal lokaal. Niet alleen zullen we onze stroom lokaal produceren, in of rond Brugge, maar we zullen ook maximaal gebruik maken van lokale leveranciers, installatiebedrijven, ingenieurs, enz. . Waar de projecten dit toestaan willen we ook zo veel mogelijk gebruik maken van sociale tewerkstelling. Ook voor onze projecten rond energiebesparing e.a. kiezen we er resoluut voor om met Brugse bedrijven en mensen samen te werken.

Vragen ? info@coopstroom.be